
Misschien lijkt jouw situatie wel op die van Kim. Kim ligt met zichzelf overhoop en voelt zich slecht. Ze heeft problemen die ze vooral vanbinnen voelt en die ze niet aan anderen laat zien. Ze praat er niet over met anderen, want ze denkt dat niemand haar begrijpt.
Herken je dit?
- Je kunt je niet concentreren
- Je cijfers worden slechter
- Je bent vaak ziek
- Je slaapt slecht en piekert veel
- Je eet veel of juist weinig
- Je hebt vage lichamelijke klachten
- Je bent onzeker en denkt slecht over jezelf
- Je bent vaak alleen en hebt weinig contact met anderen, terwijl je dit eigenlijk wel wilt
- Je vermijdt afspraken, verplichtingen of je spijbelt
- Je doet jezelf pijn of hebt gedachten over zelfdoding
Verwijsindex en meldcode
Huiselijk geweld en kindermishandeling vormen grote maatschappelijke problemen. Het is daarom belangrijk dat hulpverleners hier tijdens hun werk altijd alert op zijn. De overheid heeft richtlijnen gemaakt, die het melden van deze problemen beschrijven. Op de website van Pro Persona vindt u meer informatie over hoe onze medewerkers hiermee omgaan.Praat erover!
De kans is groot dat je dan op meerdere vlakken tegen problemen aanloopt: met je opleiding of op je werk, thuis of op de sportclub. Je hebt het idee dat niemand je echt begrijpt. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Met je ouders, de huisarts of het wijkteam. Een wijkteam bestaat uit professionals van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en staat in jouw wijk klaar voor vragen en het oplossen van problemen. Vaak kun je tijdens een spreekuur gewoon binnen lopen of kun je online een afspraak maken.
Als het nodig is kan de huisarts of het wijkteam je doorverwijzen. Want bij Pro Persona werken mensen die veel ervaring hebben met jongeren die met zichzelf overhoop liggen. Zij begrijpen de problemen en kunnen jou helpen.
Wil je meer informatie over hoe Pro Persona Jeugd werkt? Kijk dan op Wat doet Pro Persona Jeugd?